Tanthof: 102 kilo zwerfafval in 2 uur met 51 vrijwilligers

Op zondagmorgen om 10.00 uur is de wijk Tanthof nog in volledige rust. Met 51 deelnemers zijn we weer gewapend met onze grijphandjes onderweg. Wat verrasend veel groen in de wijk van dit deel van Delft. We zijn bij elkaar gekomen bij de sportlocatie ‘De Border’ waar we om 10.00 uur weer werden verwelkomd door het herkenbare duo Angelique en Mira.

Wij liepen langs de kinderboerderij de wijk in en hebben de wijk eens op een andere wijze leren kennen. Leuke doorgangen en ruime woonerven. Af en toe een mevrouw die haar hondje uitlaat of de buurman die al vroeg zijn auto wast.

Korte gesprekjes en opvallend weinig zwerfvuil; 120 kilo werd er in de 2 uur die we actief bezig geweest zijn, opgehaald. Het leukste deel was natuurlijk het inleveren van de vuilniszak en onze ‘oude bekenden’ weer tegenkomen: fotograaf Gerard die de mooiste foto’s voor de website maakt. Jan (de broer van Netty) en ga zo maar door.

Een gesponsord waterijsje bij de kinderboerderij was de beloning. En natuurlijk een opgeruimd Tanthof! Op naar de volgende Cleanup!