Gastles over zwerfafval voor Basisscholen

Wat doe jij met je ballon of boterhamzakje?

Jong geleerd, oud gedaan. Zo is dat ook met bewustwording rondom (zwerf-) afval en recycling. Daarom hebben we voor basisscholen in Delft en omgeving een tof lespakketje gemaakt.

Wat gebeurt er met de ballonnen die je de lucht in laat vliegen? En met je boterhamzakje dat per ongeluk wegwaait? Wat kan jij doen om te zorgen dat de dieren in grachten en de zee niet ziek worden?

Sinds 2019 organiseren we Cleanups en geven we ook regelmatig presentaties op basisscholen, waarna we samen met de kinderen de buurt opruimen. Een ervaring die je niet snel vergeet, en dat is precies de bedoeling!

Prentenboek 'Blub heeft buikpijn'
Blub speelt de hoofdrol in ons voorlichtingsmateriaal voor basisscholen.
Illustratie: © Li Tan

In de Blub Box zit het prentenboek ‘Blub heeft buikpijn’, grijpertjes, hesjes, vuilniszakken, kleurplaten en onze lieve vis Blub.

Zo ziet de gastles eruit

In de afgelopen jaren hebben we onze presentatie uitgebreid tot een mooi pakket: de Blub Box. Hiermee willen we kinderen bewust maken van het zwerfafvalprobleem.

En dat past ook nog eens mooi bij het kerndoel ‘Oriëntatie op mens en wereld: de leerlingen leren met zorg om te gaan met het milieu’. 😃

Onze gastles bestaat uit:

  • Presentatie over zwerfafval
  • Voorlezen boekje ‘Blub heeft buikpijn’ van Li Tan
  • Liedje zingen ‘Wie doet er mee’
  • Samen de buurt opruimen
  • Kleurplaat uitdelen

Zooo! Wat een boel rommel hebben we in de buurt gevonden!

Boek je gastles

  • Duur: 1,5 uur
  • Blub Box 1 week te leen
  • Inclusief presentatie, voorlezen, kleurplaten en opruimactie rondom de school

€ 149,-

Zodra we je aanvraag hebben ontvangen, nemen we contact met je op om onze gastles te plannen. Daarna ontvang je de factuur per e-mail.

👉🏻 Ben je docent en gebruik je de Blub Box liever op je eigen manier in je eigen les? Laat het ons weten, in overleg is er altijd van alles mogelijk! 🐠

Mira & Angelique - Cleanup All
Illustraties, tekst en liedje © Li Tan

Bestel prentenboek ‘Blub heeft buikpijn’

In augustus 2023 was het eindelijk zover: het door Li Tan geschreven en prachtig geïllustreerde prentenboek was klaar!

Het boekje is onderdeel van de Blub Box voor scholen, maar ook los te bestellen om thuis voor te lezen of cadeau te doen. Daarmee steun je meteen onze stichting!