Basisschool Het Galjoen haalt 62 kilo zwerfafval op

Basisschool Het Galjoen haalt 62 kilo zwerfafval op

100 kinderen, 62 kilo zwerfafval

Op woensdag 28 juni haalden we in samenwerking met Werkse! en dankzij 100 enthousiaste kinderen uit de bovenbouw van openbare basisschool Het Galjoen in Den Hoorn toch weer 62 kilo aan zwerfafval op. En we kunnen je vertellen: plastic en peuken wegen niet zoveel, dus dat is echt een topactie!

Het doel van onze jaarlijkse Canal Cleanup is vooral: bewustwording. Dat het niet alleen maar gaat over de plasticsoep in verre oceanen. Maar ook over de ballonnen die je de lucht in laat vliegen, je lolliestokje of het lipje van je blikje cola dat naast de prullenbak belandt. En hoe slecht al dat rondzwervend afval is voor mensen, dieren en de natuur. En dat je daar samen echt iets aan kan doen.

Voorlichting op scholen

We vinden het belangrijk om ook toekomstige generaties bewust te maken van onze verantwoordelijkheid als mensen. Daarom geven we ook regelmatig speelse presentaties op scholen, waarna we samen in de buurt van de school zwerfafval gaan opruimen.

Ook een Cleanup bij jou op school?

Dat kan! De vergoeding die we daarvoor vragen is 150 euro. Daarvoor krijg je:

  • Een boeiende presentatie van Mira & Angelique over het probleem van zwerfafval en waarom de stichting Cleanup All zich daar druk om maakt.
  • Samen zwerfafval uit de buurt ophalen, wij zorgen voor de materialen zoals grijpertjes en vuilniszakken.
  • De mensen van Werkse! helpen mee en zorgen dat het opgehaalde afval netjes wordt afgevoerd en verwerkt.

Interesse? Stuur ons een mailtje, dan maken we gauw een afspraak.

Mira & Angelique - Cleanup All