Canal Cleanup Delft

In Delft wandel je zó een schilderij van Vermeer in. Behalve dan als je kijkt naar wat er allemaal in onze grachten drijft. Daarom organiseren we sinds 2019 ‘Canal Cleanups’ waarbij we met zoveel mogelijk vrijwilligers het zwerfafval in de grachten te lijf gaan.

In 2023 haalden we met 120 vrijwilligers 1,5 kubieke meter aan zwerfafval uit het water. Help je ons alle records verbreken in 2024?

Canal Cleanup Delft

Waterfietsen, SUP boards en fluisterboten

Op de verschillende opstapplekken kan je – dankzij onze sponsoren – gebruikmaken van bootjes en waterfietsen. Geef bij je aanmelding aan waar je wilt opstappen. Vaak zijn er meer vrijwilligers (joepie!) dan plekjes, we laten je na je aanmelding weten of je mee kan.

In 2024 laten we zo snel mogelijk weten wat we met hulp van sponsoren kunnen aanbieden aan fluisterboten, waterfietsen en SUP boards.

Heb je zelf een bootje, vlot of rubber eend? Neem die dan vooral mee!

Verder zorgt duurzaamheidscentrum De Papaver voor grijphandjes en vuilniszakken. Stichting Stunt brengt het verzamelde afval naar het eindpunt bij Uit de Kunst. Werkse! zorgt dat alle afval netjes wordt verwerkt.

Ruil je muntje in voor iets lekkers

Elke deelnemer krijgt van ons een muntje (door stichting Stunt gemaakt van gerecycled plastic). Muntjes kan je bij onze sponsoren inleveren voor wat lekkers.

Misschien win jij in de sponsorenloterij!

Alle deelnemers aan de Canal Cleanup maken kans op een mooie prijs in de sponsorenloterij. Dat doen we online en de winnaars maken we bekend op onze Facebookpagina.

Een lunch voor twee? Een nachtje hotel? Cocktails en bittergarnituur? We laten zo snel mogelijk weten wat je in 2024 kan winnen!

Regel gratis je eigen grijper

Meld je aan als Supporter van Schoon via duurzaamheidscentrum De Papaver, dan mag je bij hen GRATIS een grijper of schepnet en een afvalzakhouder ophalen.

Een schoon Nederland, 100% vrij van zwerfafval, daar zet de landelijke organisatie NLSchoon zich voor in. Een Supporter van Schoon is iemand die zich stoort aan zwerfafval, die iets goeds wil doen voor het milieu, de natuur en de stad en verschil wil maken.

En haal je gratis grijper op

  • 15 september 2024
  • Binnenstad Delft
  • 10:00 – 12:00 uur

Ik doe mee!

Lees privacyverklaring

Met dank aan onze sponsoren

Verslagen van eerdere Canal Cleanups