354 kilo zwerfafval met hulp van wethouder

Canalcleanup Delft

Afgelopen zondag had de Delftse wethouder Martina Huijsmans, verantwoordelijk voor Ruimtelijke ordening, Mobiliteit en Dienstverlening waaronder afvalbeleid valt, tijd met haar gezin gemaakt om deel te nemen aan de 5e editie van de Canalcleanup.

Canalcleanup Delft

In haar toespraak maakte zij kenbaar dat ze minder zwerfafval had gezien tijdens deze editie. Vanaf het water heeft de wethouder het vuil verzameld en ingeleverd op de Oude Delft waar Tijn Noorderbos weer een kunstwerk creëerde van het opgehaalde zwerfafval. Op de wal en op het water waren meer dan 100 mensen actief.

En inderdaad, de opbrengst was 354 kg waaronder de nodige afgedankte fietsen en winkelkarretjes. Veel minder dan de vorige edities. Leuk om te zien dat het afval afneemt alhoewel dit niet raar is want de dames van Cleanupall hadden 12 dagen eerder met 450 studenten de stad aangepakt om het zwerfafval te verzamelen.

Canalcleanup Delft

Ook deze saamhorigheid haalde de wethouder in haar toespraakje aan. We doen het samen en hierdoor wordt het besef bij iedereen groter. Captains, Sponsors en vrijwilligers bedankt; het ijs, koffie, broodjes  en bitterballen vonden weer gretig aftrek. Voor verdere informatie over de cleanups, waaronder de volgende in de wijk Vrijeban op zondag 24 oktober, kunt u terecht bij www.Cleanupall.nl

Foto’s: Hans Roode