Canal Cleanup 2023: 1,5 m³ zwerfafval opgevist

Canal Cleanup 2023

24 september was een stralende zondag en zo’n 120 enthousiaste vrijwilligers waren al vroeg uit de veren voor onze Canal Cleanup. We begonnen op verschillende plekken in de stad en eindigden traditioneel bij de iconische telefooncel van ‘Uit de Kunst’, waar deelnemers hun opgehaalde zwerfafval inleverden.

1,5 kubieke meter zwerfafval

Met de hulp van 5 fluisterbootjes van de Stichting Stunt, waterfietsen en helpende handen vanaf de waterkant, haalden we 1,5 kubieke meter zwerfafval uit en rondom de prachtige grachten van Delft. De zonovergoten dag bracht Delft op zijn mooist in beeld en toonde de gemeenschap op zijn best. Gerard Stolk maakte van deze ochtend weer een prachtige fotoimpressie.

Kunstwerk van zwerfafval

Delftse ondernemer en kunstenaar Tijn Noorderbos voegde een nieuw kunstwerk toe aan zijn portfolio. Hij gebruikte het verzamelde zwerfafval om een inspirerend kunststuk te maken in de telefooncel voor de deur van Uit de Kunst, dat de boodschap van milieubewustzijn benadrukt.

De Canal Cleanup benadrukt de kracht van samenwerking binnen de gemeenschap en het belang van milieubewustzijn in onze samenleving. Maar het is ook een sociaal evenement waar deelnemers elkaar ontmoeten en het gewoon heel gezellig is!n

Dit jaar verzamelden we al flink minder zwerfafval dan in vorige jaren, wat een positieve stap voorwaarts is voor de stad.

Heel veel dank aan alle vrijwilligers, Tijn voor het maken van het kunstwerk en Gerard voor het fotoverslag. Ook aan Stichting Stunt (fluisterboten), Werkze! (afvoeren afval), duurzaamheidscentrum De Papaver (grijpertjes) en Rondvaart Delft (waterfietsen). Dank aan sponsoren MacDonalds, BarBaar en Seven Hills voor het lekkers dat zij onze vrijwilligers aanboden in ruil voor een muntje. En Molen de Roos, Hanno, ’t Postkantoor en hotel Arsenaal voor de mooie prijzen in de loterij.