De laatste cleanup van het jaar

Cleanup Binnenstad

Wat ging dit jaar weer lekker snel! alweer de laatste cleanup gehad in de binnenstad van Delft.

Nu eens geen 190 of 310 kilo opgehaald maar gewoon met meer dan 50 vrouw/man/student/toerist/inwoner/ondernemer (maar vooral vrijwilliger) meer dan 62 volle vuilniszakken zwerfafval opgehaald!

Verzameld op de Burgwal wat echt typisch Delfts is, maakten we de balans op. Naast de vuilniszakken waren er ook 2 barkrukken, welke George deed terugverlangen naar zijn Horecatijd, een klaptafel en bureaustoel. Hoe verzin je het , allemaal gewoon aangetroffen. Goed nieuws! Minder mondkapjes en zeker minder plastic, wel weer veel peuken.

Enfin, je wordt zo wel deskundig over het zwerfafval. Eerlijk is eerlijk, de rotzooi neemt af, voorzichtig mag je misschien constateren dat het besef groeiende is. Een stuk appelgebak bij Moeke maakte het zeker allemaal de moeite waard. Meiden, weer bedankt voor een gezellige en vooral nuttige cleanup.

Volgend jaar starten we weer met goede moed met ons inmiddels bekende clubje aangevuld met buurtbewoners in de Wippolder!

Foto’s Gerard Stolk
Tekst Michel Mollevanger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Cleanups

Het hele jaar door worden er cleanups georganiseerd. Er zijn diverse wijk- en parkcleanups en natuurlijk de jaarlijkse Canalcleanup (inmiddels een begrip in Delft). Voor alle cleanups kun je als ondernemer je aanmelden als sponsor, maar je kunt je uiteraard ook aanmelden als vrijwilliger. Maar wil jij een stapje verder? Wordt dan ambassadeur van jouw eigen wijk! Bekijk alle mogelijkheden op de site of neem contact op.