Buitenhof: 262 kilo afval en Seido wint de loterij

Zondagmorgen verzamelden we op de drie vooraf gepubliceerde uitgangslocaties in de Buitenhof. De Delftse Jutters Peter en Netty namen ook een uitgiftepost voor hun rekening! In totaal 48 vrijwilligers maakten zich weer verdienstelijk in deze mooie wijk.

Vooral de Griegstraat, Duke Ellingtonstraat en omgeving kreeg veel aandacht. Dat was ook wel nodig, rondzwervend vuil (nog veel mondkapjes) werden door de wind in alle hoeken en gaten van de flats geblazen.

Dat was dan wel weer makkelijk opruimen. We worden steeds meer herkenbaar. Je ziet ons met onze gekleurde jasjes in de wijk. Inmiddels 14! captains die zorgen dat de Cleanups een prettig en efficiënt verlopen.

Na hard werken is het goed om ook verwend te worden, een Luciano ijsje en een patatje bij Bram Ladage is natuurlijk fantastisch. Iets wat iedere deelnemer ook kreeg was een hartelijk welkom bij de Moskee met een vers stukje Baklava. Uiteraard was Wybe van Delft voor Elkaar weer aanwezig met zijn Coffee Hub

Kortom nadat 262 kilo zwerfafval in containers van Remondis (belangeloos ter beschikking gesteld) was gegooid, sloten we ook deze Cleanup weer af.

Ook leuk: Seido – de chauffeur van Stichting Stunt die elke Cleanup de zakken verzameld – hebben we later die zondag gebeld om te vertellen dat hij de winnaar van de loterij was! Hij kon met 2 personen pannenkoeken gaan eten bij ‘Klein Seinpost‘. Ook Kopie Koffie sponsorde 2 x koffie met kaneelbroodjes voor de winnaar 🙂


Weet je iemand of ben je zelf ondernemer in Delft en wil je ook sponsoren? Meld je aan, samenwerken maakt het leven leuker en onze stad schoner!