De Voorhof: 197 kilo zwerfafval in 2 uur

Zondagmorgen was er in het Voorhof een gecombineerde actie van Tegelwippen en Cleanup All. Geen oudhollandse spelletjes, maar opruimen en bewust worden van de acties die nodig zijn om onze omgeving groener en schoner te maken.

En dat was niet tegen dovemans oren gezegd; 197 kg zwerfafval is er in de 2 uur die daarvoor gereserveerd staan, opgehaald! We zijn zoals gewoonlijk op verschillende locaties begonnen in de wijk en waren opvallend met onze hesjes aan. 

Op het pleintje in de Frederik van Eendenstraat vonden we een trieste hoop schroot. Een bewoner wist te vertellen dat de avond ervoor twee scooters in de brand waren gestoken. De rotzooi eromheen konden mooi meenemen maar het blijft soms frustrerend.

Om 12 uur verzamelden we op de Papsouwselaan midden in het winkelcentrum waar we aardig wat aanloop en aandacht hadden. Alles weer eens goed onder handen genomen op en rond de Hoven, met medewerking van stichting STUNT! die een elektrische wagen met chauffeur ter beschikking stelde om het opgeraapte zwerfafval mee te nemen.

Al met al een zinvolle ochtend met enthousiaste deelnemers. Niet te vergeten dat Gerard onze vaste fotograaf er weer bij was en de altijd hardwerkende ‘Delftsche Jutters‘.

Zie je ook iets wat je zelf niet even kan opruimen? Gebruik de BuitenBeter app: de gemeente coördineert dit op een goede manier.