Succesvolle wijkcleanup en tegelwippen in het Voorhof

Zondagmorgen was er in het Voorhof een gecombineerde actie van Tegelwippen en Cleanupall.
Nee geen oudhollandse spelletjes maar opruimen en bewust worden van de acties die nodig zijn om onze omgeving groener en schoner te maken.

En dat was niet tegen dovemans oren gezegd; 197 kg zwerfafval is er in de 2 uur die daarvoor gereserveerd staan, opgehaald! We zijn zoals gewoonlijk op verschillende locaties begonnen in de wijk en waren opvallend met onze hesjes aan. 

Op het pleintje in de Frederik van Eendenstraat vonden we een trieste hoop schroot. Een bewoner wist te vertellen dat de avond ervoor twee scooters in de brand waren gestoken. De rotzooi eromheen konden mooi meenemen maar het blijft soms frustrerend.

Om 12 uur verzamelden we op de Papsouwselaan midden in het winkelcentrum waar we aardig wat aanloop en aandacht hadden. Alles weer eens goed onder handen genomen op en rond “de Hoven” , met medewerking van STUNT!, die een elektrische wagen met chauffeur ter beschikking stelt om het opgeraapte welvaartsafval mee te nemen!!

Al met al een zinvolle ochtend met enthousiaste deelnemers. Niet te vergeten dat Gerard onze vaste fotograaf er weer bij was en de altijd hardwerkende “de Delftsche Jutters”. Ziet u nu ook iets wat u zelf niet even kan opruimen, gebruik de BuitenBeterapp dan! De gemeente coördineert dit op een goede manier!

Op naar de volgende Cleanup! Check de aanmeldpagina voor een cleanup in de buurt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Cleanups

Het hele jaar door worden er cleanups georganiseerd. Er zijn diverse wijk- en parkcleanups en natuurlijk de jaarlijkse Canalcleanup (inmiddels een begrip in Delft). Voor alle cleanups kun je als ondernemer je aanmelden als sponsor, maar je kunt je uiteraard ook aanmelden als vrijwilliger. Maar wil jij een stapje verder? Wordt dan ambassadeur van jouw eigen wijk! Bekijk alle mogelijkheden op de site of neem contact op.