Lansingerland zonder rietjes, peuken en blikjes

De tweede cleanup in de mooie en vooral groene gemeente Lansingerland zit er weer op. Vanmorgen zijn we met uiteindelijk 6 enthousiaste mensen waaronder Bob, de wijkmanager van Bleiswijk aan de gang gegaan in Kruisweg. Om half 10 was Bob, de wijkbeheerder al in het speeltuintje aan de Achterlaan om ons op te wachten en verwelkomde ons hartelijk! 

Even later meldden zich 3 jonge mannen die zich hadden opgegeven via www.cleanupall.nl om gewapend met een veiligheidsvestje, grijper en vuilniszak aan de slag te gaan. Ook wij als stichting Cleanupall lieten zich niet onbetuigd en liepen de Kruisweg af richting de Hoefweg om via het bedrijventerrein “Prisma” weer te eindigen in de speeltuin. De deelnemers kozen hun eigen weg waarvan er twee richting het Station Lansingerland liepen.

Ogenschijnlijk zag het er in Kruisweg allemaal netjes uit maar langs de fietspaden en in de richting van de fastfoodketens werden we wel geconfronteerd met zwerfafval. Kartonnen bekers, maar ook lege blikjes fris konden we meenemen. Naast leeg verpakkingsmateriaal en rietjes, lege sigarettenpakjes kom je ook legen blikjes tegen. Daar zijn we heel alert op want wanneer er gemaaid wordt langs de kanten wordt dit blik ook kapot gemaaid. Je wil niet weten welke schade dat aanricht in de maag van bijvoorbeeld vee dat gewoon doorgraast. Wanneer je meedoet maak je hiermee het verschil.

Uiteindelijk zijn we om kwart over twaalf bij “Bar- Brasserie de Tuin van Bleiswijk” beland waar we werden getrakteerd door de eigenaar op een heerlijke kop koffie voor ons allemaal. Bedankt Bob en bedankt deelnemers voor jullie coördinatie en inzet ! Tot zaterdag 11 juni. Dan zijn we er weer met een schoonmaakactie in Bleiswijk.