Buitengewoon opgeruimd Buitenhof

Afgelopen zondagmorgen was het de beurt voor de Stichting Cleanupall om aan de slag te gaan.

Omdat ze onderhand traditiegetrouw op zondag de cleanups organiseren was hier de uitdaging om een zinvolle invulling aan de cleanup te geven ná de landelijke opschoondag die een dag eerder is gehouden.

De organisatoren en de captains waren al vroeg te vinden op de startplaatsen in de wijk Buitenhof. Nadat 82 deelnemers de attributen die onmisbaar zijn om prettig en veilig het zwerfafval op te ruimen, hadden uitgereikt gekregen, werd er al voor 10 uur gestart.

Tussen het vele groen wat deze wijk heeft en de bloeiende gele narcissen op de veldjes in de wijk, lag toch her en der genoeg zwerfafval. Naast de blikjes zijn er ook brillen, gieters, plastic delen van bumpers en andere blik en plastic afval gevonden.

De Delftse FierFietskoeriers waren bereid gevonden om de inmiddels volle afvalzakken tussendoor op te halen en te deponeren aan het eindpunt.

Wat een verrassing om de burgemeester van Delft bij de moskee, waar ook een startpunt was, tegen te komen. Ze  was heel geïnteresseerd in de motivatie van de deelnemers. Marja van Bijsterveld was speciaal op pad gegaan om met eigen ogen te zien hoe haar stad nog een schoonmaakbeurt kreeg. Ze heeft daar ook nog een tweet aan gewijd!

De grote finale was natuurlijk te beleven aan het eindpunt op de Vrijheidslaan.

Het opgehaalde zwerfafval werd daar gescheiden door de altijd gemotiveerde Mira&Angelique die er ook nog op toe zagen dat iedere deelnemer een recyclebaar muntje kreeg om in te wisselen voor een versnapering bij Luciano, de ijssalon.

Dit werd dan weer mogelijk gemaakt door de “Ondernemersvereniging Buitenhof”.

Waarom toch al deze partijen noemen? Omdat het door hen mede mogelijk is gemaakt om deze acties te houden. Super!

Als laatste nog een leuke kanttekening.

Na 50 jaar werden twee oude straatgenoten uit de Molenwijk in Den Haag weer “herenigd”. Henri van de FierFietskoeriers herkende Conchita die uit Rijswijk was gekomen om haar steentje bij te dragen.

Al met al weer een leuke succesvolle cleanup waar ook de aandacht werd getrokken van de directeur van Werkse! Hij kon zien wat nu de meerwaarde was van b.v. de app “buitenbeter”.

Na een melding krijgt zijn personeel de taak om op de melding te reageren.

Resultaat van zondag; 715 kg zwerfafval, 1125 lege blikjes, voldane vrijwilligers en motivatie voor de volgende cleanup op 18 april in het Delftse Hout. Aanmelden kan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Cleanups

Het hele jaar door worden er cleanups georganiseerd. Er zijn diverse wijk- en parkcleanups en natuurlijk de jaarlijkse Canalcleanup (inmiddels een begrip in Delft). Voor alle cleanups kun je als ondernemer je aanmelden als sponsor, maar je kunt je uiteraard ook aanmelden als vrijwilliger. Maar wil jij een stapje verder? Wordt dan ambassadeur van jouw eigen wijk! Bekijk alle mogelijkheden op de site of neem contact op.