Buitenhof: 715 kilo zwerfafval + 1125 blikjes

Afgelopen zondagmorgen ging de Stichting Cleanup All weer aan de slag. Traditiegetrouw op zondag, wat nu een uitdaging was omdat de dag ervoor de Landelijke Opschoondag was.

De organisatoren en de captains waren al vroeg te vinden op de startplaatsen in de wijk Buitenhof. Nadat 82 deelnemers de attributen – die onmisbaar zijn om prettig en veilig het zwerfafval op te ruimen – hadden gekregen, begonnen we al voor 10 uur.

Tussen het vele groen wat deze wijk heeft en de bloeiende gele narcissen op de veldjes in de wijk, lag toch her en der nog genoeg zwerfafval. Naast de blikjes werden er ook brillen, gieters, plastic delen van bumpers en ander blik- en plasticafval gevonden.

De Delftse FierFietskoeriers waren bereid gevonden om de inmiddels volle afvalzakken tussendoor op te halen en het eindpunt te brengen.

Wat een verrassing om de burgemeester van Delft bij de moskee tegen te komen! Ze  was heel geïnteresseerd in de motivatie van de deelnemers. Marja van Bijsterveld was speciaal op pad gegaan om met eigen ogen te zien hoe haar stad nog een schoonmaakbeurt kreeg. Ze heeft daar ook nog een tweet aan gewijd!

De grote finale was natuurlijk te beleven aan het eindpunt op de Vrijheidslaan.

Het opgehaalde zwerfafval werd daar gescheiden door de altijd gemotiveerde Mira & Angelique die er ook nog op toezagen dat iedere deelnemer een recyclebaar muntje kreeg om in te wisselen voor een versnapering bij Luciano, de ijssalon.

Dit werd dan weer mogelijk gemaakt door de “Ondernemersvereniging Buitenhof”.

Ook leuk: na 50 jaar werden 2 oude straatgenoten uit de Molenwijk in Den Haag weer ‘herenigd’: Henri (van Fier Fietskoeriers) herkende Conchita, die uit Rijswijk was gekomen om haar steentje bij te dragen.

Al met al weer een leuke succesvolle cleanup waar ook de aandacht werd getrokken van de directeur van Werkse! Hij kon zien wat nu de meerwaarde was ten opzichte van de app ‘BuitenBeter’.

Resultaat van zondag; 715 kg zwerfafval, 1125 lege blikjes, voldane vrijwilligers en motivatie voor de volgende Cleanup!