Delft glimt (van trots)

| | |

Na enige voorbereiding was het dan zover. Vrijdag 28 augustus ging CleanupAll met 450 studenten van het Delftsch Studentencorpsch op pad. 

9 startlocaties met 50 studenten, hulp vanuit Werkse! en natuurlijk de trouwe captains maakten het weer tot : ”De smaak naar meer.”

Door heel Delft liepen de 1e jaars studenten gewapend met grijphandjes, vuilniszakken, zonder telefoon en met een bidon gevuld met water die om hun nek hing. Alle groepen waren voorzien van een aantal eindejaars studenten die er voor zorgden dat alle groepen netjes in het gareel liepen.

We waren zeker onder de indruk vertellen Angelique en Mira. We hebben vernomen dat de studenten 2 weken geen telefoon hebben, geen alcohol of frisdrank drinken en zelfs niet mogen roken. Toen de groepen dan ook op de startlocaties arriveerden was er totale discipline. Het leek wel op zo’n film uit het leger. Allemaal netjes op een rijtje, stilte en meer antwoorden dan ja meneer of nee meneer kwamen er niet.

Teun en Willem, de eindejaar studenten, vertellen dat tijdens deze twee ontgroeningsweken de beste binding onder de studenten ontstaat. Je hebt elkaar echt nodig om deze 2 weken vol te houden. Maar daar krijg je uiteindelijk zoveel voor terug. Je weet precies wat je aan elkaar hebt.

Het eindresultaat was weer verbluffend. Eindigend, met al het afval op de Sportring naast Delftse Hout, werd er 680 kilo schoon aan de haak gewogen. Aangezien het om klein afval ging wat niet veel weegt, is dit weer een prachtig resultaat.