Nationale Opschoondag Lansingerland: 57 kilo afval

Oostenwind en een wolkeloze hemel begeleidden ons op onze rit naar Lansingerland. Na uitgestapt te zijn in Berkel en Rodenrijs rijdt Angelique, samen met Mira 1 van de organisatoren van de Nationale Opschoondag verder naar Bergschenhoek en Bleijswijk.

Fruit, croissants, eierkoeken en rozijnenbollen

In Berkel en Rodenrijs worden we al opgewacht door de bedrijfsleider Tims van de Albert Heijn. Hij geeft een volle tas met vers fruit voor de deelnemers in deze dorpskern. Ook de plaatselijke Bakker Breggen laat zich niet onbetuigd en geeft voor iedere deelnemer een vers croissantje. Ook Bakker Ammerlaan  zorgt trouw voor de eierkoeken en rozijnenbollen.

Na de banner te hebben opgehangen komen de deelnemers van de Cleanup zich melden. Bruun, onze captain voor vandaag in deze mooie dorpskern, geeft de aanwijzingen. Gewapend met grijphandjes, vest en handschoenen met vuilniszak gaan de deelnemers op pad. Wat zullen ze allemaal tegenkomen.

De teamleider van de gemeente bekijkt het allemaal vol enthousiasme en vertelt haar verhaal aan de plaatselijke journalist. Wat een opkomst en wat een voldoening. 


56,5 kilo zwerfafval in 2 uur

Na 2 uur hebben we in totaal 56,5 kg zwerfafval verzameld in Lansingerland. De deelnemers eindigen uiteindelijk voor een lekker bakkie koffie/thee gesponsord door Cafe ’t Centrum in Berkel en Rodenrijs. Wat een leuke en zinnige start in deze jonge gemeente. Dit initiatief is zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor de cadeaubonnen verloot onder de deelnemers, sponsoren van Lansingerland.