Cleanup Lansingerland tijdens de Nationale Opschoondag

Oostenwind en een wolkeloze hemel begeleiden ons op onze rit naar Landsingerland. Na uitgestapt te zijn in Berkel en Rodenrijs rijdt Angelique, samen met Mira 1 van de organisatoren van de Nationale Opschoondag verder naar Bergschenhoek en Bleijswijk.

In Berkel en Rodenrijs worden we al opgewacht door de bedrijfsleider Tims van de Albert Heijn. Hij geeft een volle tas met vers fruit voor de deelnemers in deze dorpskern. Ook de plaatselijke bakker van Breggen laat zich niet onbetuigd en geeft voor iedere deelnemer een vers croissantje. Ook bakker Ammerlaan  zorgt trouw voor de eierkoeken en rozijnenbollen.


Na de banner te hebben opgehangen komen de deelnemers van de clean up zich melden. Bruun, onze Captain voor vandaag in deze mooie dorpskern, geeft de aanwijzingen. Gewapend met grijphandjes, vest en handschoenen met vuilniszak gaan de deelnemers op pad. Wat zullen ze allemaal tegenkomen.
De teamleider van de gemeente bekijkt het allemaal vol enthousiasme en vertelt haar verhaal aan de plaatselijke journalist. Wat een opkomst en wat een voldoening. 


Na 2 uur hebben we in totaal 56,5 kg zwerfafval verzameld in Landsingerland. De deelnemers eindigen uiteindelijk voor een lekker bakkie koffie/thee gesponsord door cafe ’t Centrum in Berkel en Rodenrijs. Wat een leuke en zinnige start in deze jonge gemeente. Dit initiatief is zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor de cadeaubonnen verloot onder de deelnemers, sponsoren van Landsingerland. 

Er zullen aankomend jaar meerdere cleanups georganiseerd worden door CleanupAll in Lansingerland. In Delft zijn zij ondertussen een bekend begrip. Houd de website in de gaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Cleanups

Het hele jaar door worden er cleanups georganiseerd. Er zijn diverse wijk- en parkcleanups en natuurlijk de jaarlijkse Canalcleanup (inmiddels een begrip in Delft). Voor alle cleanups kun je als ondernemer je aanmelden als sponsor, maar je kunt je uiteraard ook aanmelden als vrijwilliger. Maar wil jij een stapje verder? Wordt dan ambassadeur van jouw eigen wijk! Bekijk alle mogelijkheden op de site of neem contact op.