Delftse Hout 407 kilo(!) zwerfafval armer

Wat een schitterend natuurgebied ligt er aan Delft vast ten noord-oosten van de stad. Het Delftse Hout en het Hertenkamp liggen uitnodigend klaar voor een zondagse wandeling.

Ook nu weer gewapend met een grijpertje en voorzien van een groene vuilniszak van ‘supporter van schoon‘ ter beschikking gesteld door de Papaver, startten we. 

De Sportring is naast andere startlocaties de locatie waar we starten.

De Hertenkamp en de Delftse Hout liggen er op het eerste gezicht opgeruimd bij. Dat kan ook niet anders want de gemeente Delft investeert hier flink in. Maar schijn bedriegt.

Het kleine zwerfafval hoopt zich op in de struiken rondom bankjes en op de oevers van plassen en sloten. Dit kleine zwerfafval komt ook terecht in de magen van eenden en andere dieren.

Een hele klus om dat kleine spul op te ruimen. Gelukkig hebben we ook handschoenen gekregen en kunnen we de boel eens grondig onder handen nemen. 

Wat een leuke mensen ontmoet je trouwens. Wist je dat je je kan aanmelden voor een zwemtraining in het Delftse Hout bij Ruben Engelkens? Wij niet. Veel sporters en genieters van de natuur zijn we tegengekomen die allen riepen ‘goed bezig!’

Het bewustzijn rondom zwerfafval groeit. Er is nog veel te doen, maar we doen het niet alleen. Van mensen van de Partij voor de Dieren tot aan de ‘Delftse Jutters’ en vele trouwe en nieuwe vrijwilligers. Zelfs 20 studenten van Delft Institute For Water Education waren erbij en deden enthousiast mee!

Met het opruimen van 407 kilo zwerfafval en de inzet van 157 vrijwilligers hebben we weer een statement gemaakt. Dit was niet mogelijk geweest zonder de inzet van hierboven genoemde mensen en de stichting Stunt, gemeente Delft en niet te vergeten de sponsoren waaronder “ondernemersvereniging Delftse Hout

Tegen inlevering van het inmiddels bekende “verhergebruikte” plastic muntje halen we een versnapering bij restaurant Knus dat waterfietsen ter beschikking stelde. Maar ook café Du Midi en het Rieten Dak bleven niet achter.