deel deze blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Opgewekt opgeruimd!

Het is nog stil op straat wanneer we om 09.30 uur ons begeven naar één van de vier startpunten van de wijkClaunUp  die vanmorgen in de wijk “Wippolder” gepland staat. De zon wordt al lekker warm en we zijn er klaar voor als we ons melden bij het startpunt in de Prof.Krausstraat bij het buurtcentrum Wippolder. Daar verwelkomt Mira Roosenburg ons en geeft ons de handschoenen, vestjes en “grijphandjes” die nodig zijn voor het opruimen van het straat/zwerfvuil in de wijk. Een vuilniszak met een houtje om deze open te houden maakt de uitrusting compleet. Bijgestaan door enkele enthousiaste medewerkers van “Werk Ze” verdeeld Mira de taken en Angelique Stroomberg doet ditzelfde op een ander punt gelegen aan de Rotterdamseweg. Dit is tevens het eindpunt.

Opgewekt gaan we op stap en via de Delfgauwseweg en de Julianalaan begeven we ons de TU wijk in. Veel blikjes en opvallend veel mondkapjes (uiteindelijk 209!) rapen we gezamenlijk op.

Van OV chipkaarten tot fietspompjes. Veel verpakkingen van fastfoodketens en lege frisdrankflesjes rapen we op.  Nu besef je pas dat het zinnig is om statiegeld te heffen op alle plastic verpakkingen. Zeker weten dat er dan niets meer op straat ligt. In opvallend rode jasjes gekleed en voorzien van een pet met logo verwelkomen de dames ons enthousiast aan het eindpunt aan de Rotterdamseweg. Bewust van de maatregelen waar we ons nu aan moeten houden wordt er het afval ingenomen. Uiteindelijk is er 338 kilo zwerfafval ophaalt. In een ter beschikking gestelde container van Remondis wordt alles netjes opgestapeld.

Van 10.00 uur tot 12.00 uur zijn er 59 deelnemers op pad geweest en gedurende een uur, na de actie, is alle afval verzameld, gewogen en gescheiden door Mira en Angelique, bijgestaan door hun 5 captains.

Na een hartelijk bedankje en een muntje van gerecycled plastic om in te leveren bij “Koffiehuys  Koning” voor een versnapering, gerealiseerd door de sponsor “de winkeliersvereniging Wippolder-Vrijeban”, gaan we voldaan huiswaarts. We beseffen wel dat hier een hele organisatie aan vooraf is gegaan. Goed initiatief dat naast een opgeruimde Wippolder ook een besef doet groeien dat we zelf wat aan onze leefomgeving kunnen doen.

Volgende wijkcleanup is op zondag 21 maart in de wijk Buitenhof. Info www.cleanupall.nl .

Tekst door Michel Mollevanger
Foto’s Gerard Stolk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Cleanups

Het hele jaar door worden er cleanups georganiseerd. Er zijn diverse wijk- en parkcleanups en natuurlijk de jaarlijkse Canalcleanup (inmiddels een begrip in Delft). Voor alle cleanups kun je als ondernemer je aanmelden als sponsor, maar je kunt je uiteraard ook aanmelden als vrijwilliger. Maar wil jij een stapje verder? Wordt dan ambassadeur van jouw eigen wijk! Bekijk alle mogelijkheden op de site of neem contact op.