deel deze blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Even voorstellen

Angelique Stroomberg

Mijn naam is Angelique Stroomberg, getrouwd en heb 1 zoon. Samen met mijn man, en een fantastisch team run ik een Lunchcafe (Lunchcafe van 9 tot Zeven) op de Markt in Delft.
Ik ben echt een stadsmens, ik ben er geboren en getogen en heb er zelfs m’n
werk hoe luxe is dat. Ik hou van mensen en reuring maar vind het ook heerlijk om me samen met m’n gezin terug te trekken in de natuur.
En dan voornamelijk de Waddeneilanden, heerlijk de rust, ruimte en de natuur. Een wandeling om de punt van Het Noordzeestrand op Vlieland mag dan natuurlijk niet ontbreken. Al ‘Juttend’ genieten we dan, maar tegelijkertijd verbazen we ons er ook over wat we allemaal tegenkomen. ‘Grappige’ dingen maar voornamelijk rommel , want het is natuurlijk helemaal NIET grappig, het gaat te kosten van de dieren en de kwaliteit van het water noem het maar op. Zo is eigenlijk steeds meer de ergernis toegenomen en het besef ontstaan dat wij als mens dit allemaal veroorzaken en wij als mens dit dan ook moeten ‘oplossen’.

Op de Waddeneilanden maken ze heel veel gebruik van de natuurlijke
materialen. Met de schelpen die daar te vinden zijn of het steigerhout wat
(helaas) aanspoelt maken ze de meest creatieve dingen. En als ik dat dan zie
wordt ik daar blij van. Zo ontstond er bij mij steeds meer de interesse om hier wat mee te doen. En daar is Canal Clean-up het begin van. Ik wil graag mensen enthousiasmeren en doen beseffen hoe fijn een schone leefomgeving is. Door dit regelmatig samen te doen wordt het ook leuk en heeft het tevens een sociale functie wat meteen een mooie koppeling is naar het educatieve gedeelte, want wanneer je laat zien dat het niet alleen maar rommel is en dat we bepaalt soort afval ook weer kunnen hergebruiken hebben we een win-win situatie.

Het is misschien een druppel op de gloeiende plaat maar tevens een uitdaging om met de juiste mensen en energie hetzelfde doel te hebben namelijk: EEN SCHONERE NATUURLIJKE LEEFOMGEVING VOOR MENS & DIER

Angelique (links) en Mira (rechts)

Mira Roosenburg

Graag stel ik me even voor. Mijn naam is Mira Roosenburg, geboren in 1972 in Den Haag Sinds september 2016 woon ik, samen met mijn vriend Michel en zoon Bram, met heel veel plezier in Delft. 

Na het behalen van mijn HAVO-diploma en een opleiding in het groen, kreeg ik een baan bij afdeling plantsoenen van de gemeente Rijswijk. Ik maakte daar beplantingsplannen en ontwerpen voor de inrichting van het openbaar groen. Aangezien ik pas 20 jaar was voelde ik steeds meer de behoefte om de boel de boel te laten. Ik besloot om te gaan backpacken in Australië. Een jaar lang heb ik daar rondgereisd in een camper en alle uithoeken van dit schitterende continent mogen ontdekken. Wat een geweldige ervaring was dat: het één zijn met de natuur, de vrijheid en het verkennen van de meest prachtige nationale parken.

Reizen langs alle windstreken
Weer terug in Nederland kon ik mijn rust niet direct vinden.  Gelukkig kon ik als reisleidster aan de slag bij Djoser, in Nieuw Zeeland en Alaska. Met verschillende groepen reizigers beleefde ik daar de mooiste avonturen en mijn passie voor de natuur groeide meer en meer. Dagenlang wandelen, wildkamperen, van alles ontdekken en verhalen uitwisselen met mensen met dezelfde passie; dat  was voor mij het ultieme geluk. Dat was wat ik wilde. En dat deed ik, ook nadat mijn zoon geboren was. Ik reisde met hem in de draagzak door Australië, Nieuw Zeeland en Fiji. We hebben heel veel gewandeld en wisten met heel weinig middelen een zeer gelukkig leven te leiden.

Bij Ons

Tegenwoordig gaat Bram naar school en heb ik mijn eigen bedrijf BijonsDelft opgestart.  Een uniek plekje waar je verschillende workshops, presentaties of proeverijen kan volgen die ik alleen of in samenwerking met andere specialisten op een vooral gezellige en leerzame wijze geef. Ik richt me vooral op duurzaamheid, gezonde voeding en ik geef kruidenlessen. En twee keer per jaar begeleid ik een culinaire reis in Marokko. Vanuit Marrakech trekken we naar het Atlasgebergte. We koken met de lokale bevolking, maken mooie wandeltochten door de Hoge Atlas en maken kennis met het leven van de Marokkaanse bevolking. Neem gerust eens een kijkje op www.bijonsdelft.nl

Samenwerking met Angelique Stroomberg

Een schone en gezonde leefomgeving is volgens mij een belangrijke factor om gelukkig te kunnen zijn. Helaas zie ik om me heen veel vervuiling en stress. En dat zou ik graag anders zien!

Ik ben enorm blij dat ik samen met Angelique Stroomberg de Canalcleanup kan opzetten. Hierdoor kan ik mijn steentje bijdragen om iets te veranderen.
We hebben al een flinke stappen gezet. Dat er consumptiemuntjes komen voor de vrijwilligers die meedoen met de Canalcleanup en de schitterende website die we mochten laten bouwen, gesponsord door de Gemeente Delft. Neem vooral even een kijkje: www.cleanupall.nl en meld je aan via het contactformulier 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Cleanups

Het hele jaar door worden er cleanups georganiseerd. Er zijn diverse wijk- en parkcleanups en natuurlijk de jaarlijkse Canalcleanup (inmiddels een begrip in Delft). Voor alle cleanups kun je als ondernemer je aanmelden als sponsor, maar je kunt je uiteraard ook aanmelden als vrijwilliger. Maar wil jij een stapje verder? Wordt dan ambassadeur van jouw eigen wijk! Bekijk alle mogelijkheden op de site of neem contact op.